امروزه در دنیای تکنولوژی بنابر نیازهای جدید ، محصولات جدیدی در خط تولید شرکت های تولید سخت افزار قرار می گیرد که رایزر کارت گرافیک یکی از این محصولات می باشد. ممکن است برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که رایزر کارت گرافیک چیست و چه کار می کند؟ ما در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی در مورد رایزر کارت گرافیک در اختیار شما قرار دهیم.
به زبان ساده قطعه ای می باشد که در خارج از کیس کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد آن اتصال چندین کارت گرافیک به یکدیگر می باشد و برای انجام امور گرافیکی و ساخت سیستم های سروری یا ماینینگ استفاده می شود. رایزر کارت گرافیک از یک برد دارای اسلات PCI به همراه چندین آی سی و مقاومت و خازن به همراه کابل برق و کابل USB3.0 تشکیل شده است که به راحتی میتواند سیگنالهای بین کارت گرافیک و ماردبرد را منتقل کند.
بهتر است بدانید در بازار انواع مختلفی رایزر وجود دارد. که تفاوت بسیار کمی با هم دارند و بیشتر در اسلات و سوکت برق و خازن ها با هم تفاوت دارند و کسانی که تجربه کافی در مورد کالای مورد نظرشان ندارند ممکن است اشتباه کنند. تا آخر مقاله همراه باشید.
در قدیم برای ماینینگ از واحد پردازنده مرکزی کامپیوتر (CPU) استفاده میشد و ظرفیت آن در ماینینگ بسیار اهمیت داشت.اما به دلیل سختی پردازش یا همان سختی شبکه و استفاده از کارت گرافیک های قدرتمند برای ماینینگ دیگر استفاده کردن از CPU منسوخ شد.
ممکن است بسیاری از استخراج کنندگان بنا به کاربری خود اگر نیازی به تعویض یا ارتقاء کارت گرافیک داشته باشند خیلی راحت می توانند به سراغ رایزر کارت گرافیک بروند. بهتر است بدانید هر قدر تعداد کارت گرافیکی بیشتری داشته باشید در ماینینگ سود بیشتری کسب میکنید. پس رایزر به شما کمک می کند که در صورت نیاز بتوانید به صورت همزمان از چندین کارت گرافیک و بدون محدودیت فیزیکی استفاده نمایید.
بهتر است بدانید بدون استفاده از رایزر در سیستم های ماینینگ به دلیل عدم تهویه درست ، سر و صدا و گرمای زیادی تولید می شود زیرا جریان هوای کافی وجود ندارد و از طرفی مادربرد ها به خاطر داشتن اسلات گرافیک محدود ، از تعداد بالایی کارت گرافیک پشتیبانی نمی کنند.
ویژگی های منحصر به فردی که این کابل ها دارند می توانند کارت گرافیک را در مقابل صدمه ، آب و… محافظت نمایند. این نوع کابل ها دارای انعطاف پذیری بالایی هستند و جنس روکش آنها بسیار خاص میباشد.
برای استفاده از این کابل ها باید به دو مورد بسیار توجه و اهمیت دهید:
اگر بخواهیم که سیستمهای ماینینگ را مقایسه کنیم میشه گفت که سخت افزار تقریباً مشابهی با ترکیب یک کامپیوتر معمولی و گیمینگ دارند و هیچگونه قطعه مخصوصی به غیر از رایزر برای این امر اضافه نشده است. هر مقدار سرعت پردازش بالا باشد میزان گرمای ایجاد شده هم نیز افزایش می یابد. بنابراین افزایش قطعه داخل کیس کار عاقلانه ای نمی باشد. به دلیل این که افزایش دما داخل کیس باعث بروز مشکلاتی می شود. شما می توانید با افزودن به تعداد نیاز رایزر هم به پردازش داده ها سرعت بخشید و هم باعث کاهش دما شوید.
کسانی که در زمینه ارز دیجیتال و استخراج ارز دیجیتال کار می کنند از لحاظ فیزیکی نمی توانند که چندین کارت گرافیک را به مادربرد خود نصب کنند. بنابراین حتماً به کابل افزایش دهنده یا همان رایزر نیاز پیدا میکنند.
این نوع کابل ها به دو دسته تقسیم می شوند:
کار این نوع کابل ها ایجاد ارتباط می باشد و برای تامین انرژی دارای پورت های جداگانه هستند که مستقیما به منبع تغذیه انرژی متصل می شوند. به این نکته در این قسمت باید توجه کرد که در هنگام استفاده از این نوع کابل ها میزان انرژی دریافتی آنها چه میزان می باشد ، که اگر از یک حد خاصی این انرژی بیشتر عبور کند باعث ذوب شدن سیم ها و لایه های داخلی مادربرد می شود. بنابراین ما به شما توصیه می کنیم که حداکثر از دو کارت گرافیک با کابل غیر فعال به مادربرد و دیگر رابط های فعال مستقیماً به منبع تغذیه انرژی متصل شوند در این صورت از خطرات احتمالی میتوانید جلوگیری کنید.
رایزر کارت گرافیک از قسمت های زیر تشکیل شده است:
در میان رایزرها به طور کلی تفاوت چندانی وجود ندارد. تفاوت آن محدود به سوکت اتصال به برق و تعداد خازن های رایزر میباشد و در زمینه عملکرد معمولاً مشابه یکدیگر هستند.
استفاده از رایزر به غیر از امکان استفاده همزمان از چندین کارت گرافیک ، فواید دیگری نیز دارد:
فقط در نوع سوکت اتصال برق و تعدد خازن ها تفاوت وجود دارد که در عمل تفاوت خاصی را در عمل بصورت مشهود نشان نمی دهد و تقریبا از نظر کاری به هم شبیه هستند .
در این مطلب با شما در مورد یکی از قطعات مهم در فرآیند استخراج ارز دیجیتال صحبت کردیم . به دلیل اهمیت سرعت پردازش داده ها ، قطعات مورد استفاده دارای اهمیت زیادی می باشند و از طرفی دیگر با بالا رفتن سرعت پردازش باعث ایجاد گرمای مضاعف می شوند و همچنین آموختید که به دلیل این گرما و محدودیت بر روی مادربرد زمانی که شما قصد داشته باشید کارت گرافیک بیشتری روی سیستم خود اضافه نمایید ، میتوانید از رایزر استفاده نمایید.
به همین دلیل تولید کنندگان به تولید کابل هایی روی آورده اند که اول محدودیت فضا در کیس را از بین ببرند دوم با امکان افزودن کارت گرافیک سرعت پردازش افزایش داده شود همچنین دمای ناشی از فرایند ماینینگ را کم کنند.
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با کلیت رایزر کارت گرافیک آشنا کرده باشیم. ممنون از وقتی که در اختیار تیم هما فن آوران صنعت قرار دادید.